Ontstaan & Visie

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment wil een breed publiek bereiken met bekende musical- en toneelproducties uit het wereldrepertoire en in eigen huis ontwikkelde nieuwe producties. Daarnaast produceren we theaterconcerten en personality-programma's.

Een vast team werkt doorlopend aan de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zo staan voor het theaterseizoen seizoen 2016-2017 de musicalproducties A Chorus Line en Adèle Conny Jasperina - De Grote Drie, de toneelstukken Indecent Proposal en Body Language: Wat we zeggen zonder te zeggen en het theaterconcert Vive la France 2 op het programma.

De voorstellingen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland in zowel grote als kleinere theaters en met regelmaat ook in Vlaanderen te zien. 

De samenwerking tussen Hans Cornelissen en Ruud de Graaf begon in 2001, met het gezamenlijk uitbrengen van het nieuwste toneelstuk van Neil Simon, The Dinner Party. Hans Cornelissen speelde zelf een rol in deze genomineerde toneelproductie. Het stuk werd lovend ontvangen en druk bezocht. Het seizoen daarna volgende de toneelversie van de succesvolle tv-comedy Zeg ‘ns AAA met de originele cast en werd De Graaf & Cornelissen Producties opgericht.  Zeg 'ns AAA werd een enorm succes, met 220 uitverkochte voorstellingen.

In 2004 voegde Suzanne van Dommelen zich bij het bedrijf als directielid en medeaandeelhouder. Vele producties volgden, waaronder de musicals Wat zien ik?!Op Hoop van ZegenThe Full MontyCabaret, Volendam, In de schaduw van BrelDe Zangeres zonder naamDe Jantjes, Heerlijk duurt het langst en Het meisje met het rode haar. Op toneelgebied bracht het bedrijf onder andere Happy HourZeg 'ns AAA-2ChampagneNacht MoederNiet voor de poesBessenGeknipt om te lerenDuet for oneKinderen geen bezwaarWaarom mannen sex willen en vrouwen liefde, Midlife en Fatal Attraction. Aangevuld met theaterconcerten als Nederland Musicalland en Vive la France en personality-programma's als Ça Bien en Courbois Parels van Poëzie.

Diverse toneelstukken werden genomineerd voor een Toneel Publieksprijs en de musicalproducties werden diverse malen onderscheiden met John Kraaijkamp Musical Awards in vele categorieën.

Sinds mei 2014 heet het bedrijf DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. De dagelijkse leiding is in handen van Algemeen Directeur Suzanne van Dommelen, Creatief Directeur Hans Cornelissen en Uitvoerend Producent Willem Westhoff.

Bekijk hier onze bedrijfsfilm

 

© 2017 DommelGraaf & Cornelissen Entertainment