Het verhaal

A Chorus Line

17 dansers. 8 spotlights. 1 droom.

Ze willen maar één ding: een rol. Want alleen op het podium en in de spotlights voelen ze zich veilig. A Chorus Line vertelt het verhaal van zeventien jonge toptalenten en hun strijd om een felbegeerde rol. Bij de audities vraagt de regisseur de dansers naar hun levens. Na de eerste schroom te hebben overwonnen, geven ze zich bloot en delen ze hun persoonlijke verhalen over dromen, angsten en passie. Met één gemeenschappelijke drang: op het toneel staan. Om te ontsnappen uit een beladen verleden en de erkenning van het applaus te krijgen. Kijk mee bij hun audities en ervaar de emotionele drijfveren van ambitieuze, jonge dansers.

A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten als  'The Voice' en 'So you think you can dance' en brengt de afvalrace met bloed, zweet en tranen dichtbij. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama groeide A Chorus Line wereldwijd uit tot een publiekstrekker. Nummers als I Hope I Get It, I Can Do That, At the Ballet, Dance: Ten; Looks: Three, What I Did for Love en One oogstten internationale roem als musicalklassiekers.

Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend authentieke drama werd de show direct na de wereldpremière in 1975 al als een klassieker bestempeld. A Chorus Line ontving 12 Tony Award-nominaties, en won er negen waaronder die voor Beste Musical. Daarnaast ontving de musical in 1976 de Pulitzerprijs voor drama en de New York Drama Critics' Circle Award voor Beste Toneelstuk. Nu komt deze successhow eindelijk terug in de theaters, in een nieuwe Nederlandse versie.

 

Altijd op de hoogte Nieuwsbrief

© 2017 De Graaf & Cornelissen Entertainment